ZEPPLIN

Afstamming: Plain’s Liberator x Theodora ster V. Fabricius x Ficolien ster/pref V. Wouter
Stokmaat: 1.64
Fokker: R. Tewis, Westdorp

Fokadvies:
Zepplin wekt de verwachting zowel de typische tuigpaardhouding als de actie en ruimte in de bewegingen positief te kunnen beïnvloeden. De hengst lijkt het meest geschikt voor rijkgelijnde en kwaliteitsvolle merries.

 

Afstammelingenrapportage Zepplin

VERRICHTINGSCIJFERS 2008
Houding: 8,5
Zweefmoment: 8,5
Actie voorbeen: 9,5
Looplust: 8
Algemeen beeld als tuigpaard: 8,5
Totaal: 86,5
Jaar verrichting: 2008
Plaats: Ermelo

VERRICHTINGSRAPPORTAGE
Exterieuromschrijving 2008 (02-04 t/m 21-05)
Zepplin staat goed in het tuigpaardtype maar zou ruimer gelijnd kunnen zijn en iets meer ras kunnen uitstralen. Het hoofd is voldoende sprekend. De hals zou er op stand een fractie meer op kunnen staan. De schoft-schouderpartij is zeer goed. Het middenstuk is licht gezonken. Het voorbeen is correct gesteld en zou iets meer lengte kunnen hebben. Het achterbeen is correct gesteld. De voeten zijn best ontwikkeld.

Afstammingsinformatie
De vader van Zepplin is de Hackney-hengst Plain”s Liberator die enkele jaren geleden voor de tuigpaardfokkerij is goedgekeurd. De hengst heeft zelf goed gepresteerd en inmiddels acteren zijn eerste nakomelingen op de concoursvelden. De bekendste is de hengst Wervelwind.
Moeder Theodora (v Fabricius) bracht slechts drie nakomelingen (2 hv en 1 mv), waarvan Zepplin de oudste is. De merrielijn is verder klassiek van opbouw met hengsten als Wouter en Monarch. De keurhengst Wouter was de best fokkende klassiek gefokte hengst van recenter datum en de combinatie met Monarch leverde de goedgekeurde hengsten Donau, Edelman en Farao op. In het kader van de strijd tegen inteelt is deze halfbloed-Hackney interessant.

Verrichting
Zepplin is een eerlijke en betrouwbare hengst. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid om te werken en laat zich goed rijden.
De stap is goed. Voor de showwagen beweegt de hengst zich in zijn lijf goed opwaarts en zet de hals er daarbij zeer goed op. Zepplin heeft zeer veel knie-actie en zet de voorbenen ruim weg. De achterbenen worden goed tot zeer goed gebogen en goed ondergebracht. De draf heeft veel tot zeer veel zweefmoment. Zepplin heeft ruim voldoende tot veel looplust.
Zepplin heeft als tuigpaard veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn rijder een zeer goed gevoel.

Stalgedrag: Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.
Veterinaire opmerkingen: Geen bijzonderheden.
Spermaonderzoek: Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Paringsadvies
Zepplin wekt de verwachting zowel de typische tuigpaardhouding als de actie en ruimte in de bewegingen positief te kunnen beïnvloeden. De hengst lijkt het meest geschikt voor rijkgelijnde en kwaliteitsvolle merries.