LEFFE BLOND

Afstamming: Dylano x Aderose keur V. Patijn x Uderose keur/preferent V. Manno
Stokmaat: 1.71
Fokker: M.H.H. Ritsma

Leffe Blond is de eerste zoon van Dylano die is goedgekeurd en met name zijn voorbeengebruik, waar hij een 9,5 voor kreeg, viel enorm op. Het achterbeengebruik leverde een 8 op, de overige onderdelen een 8,5.

“Leffe Blond is een hengst die gedurende het gehele onderzoek steeds heeft gedaan wat je van hem vroeg. Hij presenteert zich aangespannen met grote passen steeds valt zijn enorm royale voorbeengebruik op.” De door Marcel Ritsma uit Wijnjewoude gefokte Leffe Blond is als veulen geveild tijdens de Nationale Tuigpaardveulenveiling, waar hij in handen kwam van Jan Vink/Stoeterij Black Horses. (Bron: KWPN)

Verrichtingscijfers
Front: 8.5
Houding: 8.5
Zweefmoment: 8.5
Actie voorbeen: 9.5
Gebruik achterbeen: 8
Looplust: 8.5
Algemeen beeld als tuigpaard: 8.5

VERRICHTINGSRAPPORTAGE

Exterieur:
Leffe Blond is een royaal ontwikkelde, tuigtypische en bergop gebouwde hengst die zeer goed in het rechthoeksmodel staat en over veel hengstenuitdrukking beschikt. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte. De hals is goed van vorm en lengte, enigszins zwaar bespierd en staat er goed op. De hoofd-halsverbinding zou iets fijner mogen zijn. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, lengte en ruim voldoende bespierd. De broekspier loopt ruim voldoende door. Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld en van terzijde gezien licht bokbenig gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is royaal ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De hoeven zijn goed ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en goed van kwaliteit.

Afstamming:
De vader van Leffe Blond is meervoudig Manno Trofee-winnaar en de kampioen dekhengsten van 2019, Dylano, die hiermee zijn eerste zoon krijgt goedgekeurd.

Leffe Blond stamt uit de welbekende Denderose-stam, die al veel succesvolle keurings- en sportpaarden heeft gebracht. Zo is moeder Aderose keur (v.Patijn), die 40 winstpunten in de sport behaalde, een volle zus van de KWPN-hengst Fantijn, die diverse kampioenschappen in tuig behaalde, en de aangewezen hengst Guderoos. Hun volle zus Cuderose was als tweejarige nationaal kampioene en eindigde als driejarige hoog tijdens de NMK. Hun moeder Uderose keur pref (v.Manno) kreeg zelf eveneens een uitnodiging voor de NMK als driejarige. Voorbeelden van concourspaarden uit deze stam zijn Welmoed (v.Manno) en Fenderose (v.Patijn).

Onderzoekrapport:
Leffe Blond is een eerlijke en betrouwbare hengst, met een evenwichtig karakter. De hengst heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed rijden. De stap is ruim voldoende ruim en ruim voldoende krachtig. Voor de showwagen zet de hengst de hals er goed tot zeer goed op en heeft hij veel lichaamsgebruik. Leffe Blond heeft zeer veel knieactie en heeft zeer veel schoudervrijheid. Het achterbeen wordt goed gebogen en goed ondergebracht, maar zou iets actiever mogen zijn. In de draf heeft Leffe Blond veel tot zeer veel zweefmoment. De hengst heeft veel tot zeer veel looplust en heeft veel tot zeer veel aanleg als tuigpaard. Hij geeft zijn rijder een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Leffe Blond had in de tweede helft van het onderzoek verkoudheidsverschijnselen, na toedienen van medicatie is hij goed hersteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Leffe Blond kan maat en formaat, tuigtypische eigenschappen en een fijne instelling aan de tuigpaardenfokkerij toevoegen. De aan te paren merries dienen over een krachtig en actief achterbeengebruik te beschikken. Fokkers dienen rekening te houden met de vrij hoge verwantschap van de hengst.

Moederrapport:
Aderose is een normaal ontwikkelde, tuigtypisch gebouwde merrie met veel uitstraling die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend en heeft veel uitdrukking.
De nek is goed van vorm en lengte met een correcte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van lengte en vorm, staat er goed op en is voldoende bespierd.
De schoft is zeer goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en ligging.
De rug is licht gezonken en zou wat bespierder mogen zijn.
De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten.
De croupe is ruim voldoende van ligging, lengte en bespiering.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is sabelbenig.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn normaal ontwikkeld met goede verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en heeft veel kwaliteit.
De stap is normaal en licht toontredend.
In draf heeft de merrie een aansprekend front, ruim voldoende oprichting, een goed voorbeengebruik en in het achterbeen vertoont ze veel buiging en ruim voldoende kracht.

Aderose heeft in 2011 op de stamboekkeuring de volgende cijfers behaald:
Exterieur: 76, Beweging: 74, Algemene indruk: 75.
In de tuigpaardensport is Aderose geklasseerd als: LK+40.
Stokmaat: 1.62 m / Kleur: stekelharige vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen. (KWPN)