DYLANO

Afstamming: Plain’s Liberator x Nicole ster/preferent V. Fabricius x Hester ster/preferent V. Zakerno
Stokmaat: 1.69
Fokker: S.J. Verweij, Geldermalsen

Fokadvies:
Dylano is een hengst die de ontwikkeling, stokmaat, het front en voorbeengebruik moet kunnen verbeteren.

Dylano

  • Ereklassekampioen
  • 4 maal op rij winnaar van de Manno Trofee
  • Nafok bewijst zich in de sport, (oa. Jericho, Lakei, Latino, Leffe Blond)

Goedgekeurde zonen Dylano:


Fotogalerij Dylano

Afstammelingenrapportage Dylano 2015

VERRICHTINGSRAPPORTAGE 2014

Exterieur:
Dylano is een royaal ontwikkelde, langgelijnde, zeer tuigtypische hengst die zeer goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek heeft veel lengte en de hoofd/hals-aanzet is licht. De hals is goed van vorm, heeft veel lengte, goede bespiering en staat er goed op. De schoft is royaal ontwikkeld. De schouder is voldoende van lengte en goed van ligging. De rug is goed van lengte en voldoende van bespiering. De lendenpartij is goed bespierd maar iets strak. De croupe is voldoende van lengte maar enigszins recht. De voorbenen zijn goed van lengte en correct gesteld. De achterbenen zijn iets lang en staan iets achter de massa. De pijpinsteek zou wat vloeiender mogen. De kootstand is normaal en goed van lengte. De hoeven zijn normaal ontwikkeld en goed van breedte. Het fundament is hard en droog en goed ontwikkeld.

Afstamming:
Dylano is de tweede goedgekeurde zoon van de grote maat Hackney-hengst Plain’s Liberator. Halfbroer Zepplin is echter alleen via diepvriessperma beschikbaar aangezien de hengst voor de mensport is verkocht. Plain’s Liberator is eind 2013 definitief goedgekeurd. Hij heeft een hoge fokwaarde van 166 (75% betrouwbaarheid) en niet minder dan 14% van zijn nakomelingen is/wordt in de tuigpaardensport uitgebracht. Daarmee behoort hij tot de top. Bekende concourspaarden zijn: Astrid en Zigemma van de Gebr. Kimenai, Barazja C van familie Clevering, Castilla BH van Jan Vink, Wervelwind van Lammert Tel, Wodan K van Wim Jansen en Zepplin. Het bloed van Plain’s Liberator is binnen de tuigpaardfokkerij nog niet heel prominent aanwezig. Dat is in het kader van bloedspreiding een positief punt van Dylano.

Moeder Nicole ster preferent is een, inmiddels overleden, dochter van de zeer invloedrijke preferente Fabricius. Van Nicole staan zeven nakomelingen geregistreerd, waaronder een stermerrie van Kowalski en een stermerrie en een 2e bezichtigingshengst van Manno. Overgrootmoeder Tessa keur preferent (v.Oran) leverde het concourspaard Jasper (v.Wilhelmus, 48 winstpunten). De moeder van Tessa is de meervoudig Nederlands kampioen fokmerries Odessa keur preferent prestatie (v.Indiaan), stammoeder van de familie Voorburg. Goedgekeurde hengsten zijn Nanno, een volle broer van Odessa, en Kowalski (v.Fabricius). Andere succesvolle nakomelingen uit deze merrielijn zijn ereklassepaard Liberty 2e bezichtiging (v.Renovo), Scodessa keur preferent sport (v.Nando, 117 winstpunten) en Taressa keur sport (v.Manno, 108 winspunten).

Onderzoekrapport:
Dylano is een eerlijke, betrouwbare hengst die over veel allure beschikt. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid om te werken en laat zich zeer goed rijden. De stap is goed. Voor de showwagen heeft de hengst een goed tot zeer goed lichaamsgebruik en zet de hals er goed tot zeer goed op. Dylano heeft zeer veel knie-actie en zet de voorbenen zeer ruim weg. De achterbenen worden ruim voldoende tot goed gebogen en ruim voldoende tot goed ondergebracht. De draf heeft veel tot zeer veel zweefmoment. Dylano heeft veel tot zeer veel looplust. Dylano heeft als tuigpaard veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn rijder een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Als halfbloed is Dylano in het kader van het bestrijden van inteelt een zeer bruikbare hengst. Ten opzichte van de gemiddelde merriepopulatie heeft hij een inteeltpercentage dat duidelijk lager ligt dan het gemiddelde. Dylano is een hengst die de ontwikkeling, stokmaat, het front en voorbeengebruik moet kunnen verbeteren.

Moederrapport:
Nicole ster preferent (Fabricius x Zakerno)

Deze merrie is overleden.

Fokwaarde exterieur; exterieur: 105 / beweging: 103 / algemene indruk: 104 (51% betrouwbaarheid) (2014)
Fokwaarde sport: 106 (38% betrouwbaarheid) (2014)

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2014). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.