PLAIN’S LIBERATOR

Afstamming: Plain’s Black Satin x Segenhoe Lucifer x Marden Midas
Stokmaat: 1.58
Fokker: T. Middelman, Zevenhuizen

Plain’s Liberator overleed op 30 oktober 2018 aan de gevolgen van koliek. Er is nog diepvriessperma van de hengst beschikbaar.Goedgekeurde zonen van Plain’s Liberator
Dylano (KWPN)
Zepplin (KWPN)
Sir Arie (KWPN/NHS)
Bocellie (NHS)

Goedgekeurde kleinzonen van Plain’s Liberator
Idol
Innovatief
Icellie
Bocellies Matteo

Artikel IDS 2013

Fokadvies:
Alhoewel de getoonde collectie veulens daar niet direct aanleiding toe geeft, lijkt het verstandig om deze hengst merries toe te voeren die over maat en formaat beschikken. Bovendien dienen de merries een tuigtypisch voorbeengebruik te hebben. Op vele punten lijkt deze Hackneyhengst een positieve bijdrage te kunnen leveren. Daarbij kan gedacht worden aan adel en kwaliteit, maar ook aan souplesse, veerkracht (afdruk) en oprichting.

Afstammelingenrapportage Plain’s Liberator 2006

VERRICHTINGSRAPPORTAGE
HK KWPN Den Bosch 2005 (05-02)
Aangewezen voor 5-daags verrichtingsonderzoek.

Afstammingsinformatie 2005
Plain’s Liberator is goedgekeurd bij het Nederlandsch Hackney Stamboek. Hij is gefokt door de succesvolle Hackneyfokker T.C. Middelman uit Zevenhuizen(Z-H). Een volle broer van Plain”s Liberator, Plain’s Rickie van P. van Hoof, wordt uitgebracht in de ereklasse. De moeder van Plain’s Liberator, Birchfield Moonlight (v Segenhoe Lucifer), is enige jaren geleden aangekocht door de HBC Stal uit Boyl en bracht daar in 2002 een merrieveulen van Roy-M.

Exterieuromschrijving 2005
Plain”s Liberator is een zeer tuigtypische Hackney, met veel uitstraling. Het hoofd is sprekend. De hengst heeft veel schoft. De hals staat er goed op maar de hengst zou in zijn front iets rijker mogen zijn. Het voorbeen is lang en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld.

Eigen prestaties 2005
Hij is geklasseerd voor de ereklasse Hackney”s grote maat. In 2003 was Plain”s Liberator kampioen dekhengsten Hackney”s grote maat.

Verrichting Ermelo 2005 (11-04 t/m 15-04)
De hengst heeft op basis van zijn sportprestaties deelgenomen aan een verkort onderzoek van vijf dagen. Het 5-daags onderzoek heeft als doel om op onafhankelijke wijze het karakter van de hengst, zijn stalgedrag en zijn gezondheidstoestand vast te stellen. Het was voor het eerst dat er binnen de fokrichting tuigpaarden een 5-daags onderzoek werd gehouden.

Plain’s Liberator is een eerlijke, intelligente en betrouwbare hengst. Hij heeft zeer veel bereidheid om te werken en laat zich zeer goed rijden. De stap is zuiver, voldoende ruim en taktmatig. In draf heeft het voorbeen een hoge actie en veel ruimte. Het achterbeen wordt met zeer veel kracht en afdruk ondergebracht. In beweging heeft Plain”s Liberator veel zelfhouding en souplesse.

De hengst gedraagt zich op stal rustig en is aanhankelijk.
Geen veterinaire bijzonderheden.