UNIEKO KEUR

Afstamming: Manno x Colinda keur V. Cambridge Cole x Osina keur/preferent V. Indiaan
Stokmaat: 1.63
Fokker: H.A. Velderman, Marienheem

Afstammelingenrapportage Unieko 2005

VERRICHTINGSCIJFERS 2004
Houding: 8
Zweefmoment: 8
Actie voorbeen: 8,5
Gebruik achterbeen: 8
Looplust: 8
Algemeen beeld als tuigpaard: 8
Totaal: 48,5
Jaar verrichting: 2002
Plaats: Ermelo

VERRICHTINGSRAPPORTAGE
Exterieuromschrijving 2004 (05­-04 t/m 21­-05)
Unieko is een zeer tuigtypische hengst met veel kwaliteit en uitstraling. De croupe is hellend, het achterbeen is lang. De hals
staat er goed op.

Afstammingsinformatie
Unieko is de kampioen van de hengstenkeuring 2004 en voerde ook de groep 2­jarige hengsten op de Nationale Tuigpaardendag 2003 aan.
Vader Manno is meervoudig kampioen in tuig, zowel in de ereklasse, het damesnummer als bij de dekhengsten. Ook in de fokkerij is de invloed van Manno overweldigend. Zijn dochters doen het uitstekend op de keuringen en in de testen. Moeder Colinda keur bracht 9 nakomelingen (3 hv en 6 mv), waarvan 1 2e bezichtiging. Zij is een dochter van de invloedrijke preferente Hackney Cambridge Cole en een halfzus van de hengst Harmonie (v Wilhelmus).

Grootmoeder Osina keur preferent behaalde voor haar IBOP 82 punten. Zij bracht de goedgekeurde KWPN hengst Harmonie (v Wilhelmus), Victoria keur (v Cambridge Cole, winsom ca EUR325) en Peter (v Waterman, LK +10/TK +12). Zij is de grootmoeder van de aangewezen Sandokan (v. Lorton, LK+6 en kampioen cat. 3 Zuid), van Duco (v. Wilhelmus, winsom ca EUR 1.000 enkelspan) en van Beauty (v. Tamboerijn, winso mca EUR 800).

Verrichting
Unieko is een betrouwbare, eerlijke, ijverige hengst, die snel gespannen is. Hij heeft veel bereidheid omte werken, laat zich ruimvoldoende bewerken en is gevoelig in de mond. De stap is zeer goed. Unieko toont veel houding voor de showwagen, komt goed terug in het front en maakt zich groot. Unieko heeft een hoge actie van het voorbeen, met ruimvoldoende ruimte. Het gebruik van het achterbeen is goed met veel buiging en afdruk en Unieko brengt het achterbeen ver onder de massa. Het zweefmoment zou meer mogen zijn, maar is tijdens de training sterk verbeterd. Unieko heeft zeer veel looplust. Als tuigpaard heeft Unieko veel aanleg en geeft zijn rijder een goed gevoel.

Op stal en in de omgang gedraagt de hengst zich normaal.
Geen veterinaire bijzonderheden.

Goedgekeurde zonen van Unieko:
Aquarel (Unieko x Koblenz x Waterman)
Fabuleus (Unieko x Marvel x Video)