ONANA

Afstamming: Idol x Ellis keur/sport V. Unieko x Widono ster/preferent V. Marvel
Stokmaat: 1.72
Fokker: A.J. Wouter, M. de Groot

 

Onana is tijdens de tweede bezichtiging op de HK 2022 in Ermelo aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Tevens werd hij geprimeerd.

Moeder Ellis keur sport
A.J. Wouters staat geregistreerd als fokker van Ellis die hij al vele jaren samen met de familie De Groot in eigendom heeft. Ze was zeer succesvol op de keuringen en scoorde diverse keren hoog op de Nationale Tuigpaardendag. Als tweejarige moest ze alleen halfzus Edaperty (v. Unieko) voor laten gaan. Een jaar later liet ze zien ook in tuig over talent te beschikken en werd ze tweede in de strijd om de Egbert Emmink Bokaal. Mark de Groot heeft haar daarna ook met veel succes op concours uitgebracht en in totaal behaalde ze 105 winstpunten en daarmee was ook het predikaat sport binnen. Ze bracht tot nu toe zes nakomelingen. Naast Onana nog een sterhengst van Innovatief en verder nakomelingen van Dylano, Hertog Jan, Stuurboord en nogmaals Innovatief.

Grootmoeder Widono ster preferent
Tien nakomelingen bracht de door J. Giroldi uit Nietap gefokte Widono ster preferent (v. Marvel). Een volle zus van Ellis, Keet, behaalde het predikaat ster en verder is er nog Dedé, een stermerrie van Stuurboord. In combinatie met Eebert bracht ze het concourspaard Jaguar ster van Hans Robben die met Marcel Ritsma de beste nieuweling was van de Twentse Tuigpaardendag in 2019. Verder zijn er nakomelingen van Zepplin, Aquarel, Dylano, Here I Am (2x) en nogmaals Unieko.

Overgrootmoeder Sidono ster
J. Giroldi fokte ook overgrootmoeder Sidono ster (v. Kolonel) die zeven nakomelingen heeft. Naast Widono nog een stermerrie van Talos en verder nakomelingen van Aquarel, Ganges, Saffraan, Stuurboord en nogmaals Talos.

Merrielijn
Wanneer we één generatie verder gaan dan komen we bij de keur preferente Ellen (v. Wouter). Ze bracht naast Sidono de volle zussen Ilona keur sport en Jidono keur preferent, die beide de preferente Renovo als vader hebben. In 1994 was Jidono NMK-kampioen bij de stermerries op de UTV en een jaar later werd de NMK-titel bij de keurmerries behaald door Ilona. Jidono heeft een winsom behaald van iets meer dan € 200,-. Zeer succesvol in tuig was Ilona met 200 winstpunten. Het betreft hier overigens ook de merrielijn van de preferente Fabricius. De grootmoeder van Ellen, Oratina ster (v. Gloriant) is ook de grootmoeder van Fabricius. Bekijk hier een video van Ellen in Amerika: https://youtu.be/ijEZIdXUzHg.

Bron: Het Tuigpaard