STUURBOORD

Afstamming: Jonker x Kendini keur/preferent V. Factor x Zendrini keur/preferent V. Proloog
Stokmaat: 1.66
Fokker: H. Poppen, Zwartsluis


Afstammelingenrapportage Stuurboord 2003

VERRICHTINGSCIJFERS 2002
Houding: 8
Zweefmoment: 8
Actie voorbeen: 8,5
Gebruik achterbeen: 8
Looplust: 8
Algemeen beeld als tuigpaard: 8
Totaal: 48,5
Jaar verrichting: 2002
Plaats: Ermelo

VERRICHTINGSRAPPORTAGE
Exterieuromschrijving 2002 (03­-04 t/m22-05)
Stuurboord is een voldoende ontwikkelde, voldoende tuigtypische hengst die ruimvoldoende in het rechthoeksmodel staat.
De hals komt diep uit de borst, is ruimvoldoende van lengte en staat er voldoende op. De hoeven zijn smal en matig van kwaliteit.

Afstammingsinformatie
Stuurboord heeft in de keurmerrie Kendini (v Factor) een zeer bekende en spectaculair dravende moeder. Ze is drievoudig (1994, 1995 en 1997) kampioen van de CK in Overijssel en werd als 2­jarige en als 3­jarige Nederlands kampioen. Kendini bracht 4 hengstveulens. Ook de keur preferente grootmoeder Zendrini (IBOP 90 ptn, v Proloog) was een succesvol concourspaard. In 1985 behaalde ze de titel Sportmerrie van het Jaar. In het enkelspan en tweespan verdiende ze in totaal ca EUR1.500. Zendrini bracht onder meer Gendrini keur (winsom ca EUR240, v Allegro), en Pinot Blanc ster (winsom ca EUR 104, v Koblenz). Zendrini is grootmoeder van Mendrini keur (winsom ca EUR470, v Gelviro), van Laviro ster (winsom ca EUR 281, v Gelviro), van Nendrini Landzicht (winsom EUR560, v Harald), van Ondinister (winsom ca EUR104, 1999 Kampioen CK Overijssel, v Jochem) en van Pascal (winsom ca EUR102, v Larix).

Verrichting
Stuurboord is een eerlijke, betrouwbare hengst. Hij heeft ruimvoldoende bereidheid omte werken en laat zich goed rijden. De stap is actief en heeft voldoende ruimte. Voor de showwagen heeft de hengst veel houding. Hij zet de hals er goed op en komt goed terug in het front. Stuurboord heeft ruimvoldoende actie in het voorbeen en zet het voorbeen ruimweg. Het gebruik van het achterbeen is ruimvoldoende tot goed. De hengst brengt het achterbeen goed onder en heeft ruim voldoende buiging en afdruk. De hengst heeft veel zweefmoment. Stuurboord heeft ruimvoldoende tot veel looplust. Als tuigpaard heeft Stuurboord ruimvoldoende tot veel aanleg en hij geeft zijn rijder een goed gevoel.

Op stal en in de omgang gedraagt de hengst zich normaal.
Geen veterinaire bijzonderheden. (2002)