Succesvolle centrale keuring in Houten

Afgelopen zaterdag werd in Houten de centrale keuring van de regio Tuigpaard West gehouden.

Onze merrie Indiana (Cizandro x Wyomi Landzicht V. Marvel) behaalde voor de tweede keer voldoende punten tijdens de alternatieve IBOP waardoor ze nu als keurmerrie door het leven gaat en ook gelijk voorgesteld kon worden bij de keur/elite merries. Het leverde haar een derde plek en een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag op.

Idol levert kampioen en reservekampioen bij de veulens
Bij de veulens kwam Machio (Idol x Waldemar) op kop bij de hengstveulens en Mitania (Idol x Renovo) was het kopnummer bij de merrieveulens. Beide veulens zijn van Piet de Groot. In de kampioenskeuring ging Mitania er met de winst van door. Ze zijn beide uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring. Een eerste premie was er ook voor Mirzela (Dylano x Marvel) van P. Leeuwis de Wit en voor Marana (Hertog Jan x Patijn) van T.J. de With.

Keuringspaarden
We hadden zaterdag ook een aantal merries mee die we voor klanten voor brachten. 
Bij de tweejarige merries was er een mooie tweede plaats voor Katja (Dylano) van P. Versteeg. Zij kreeg tevens een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag. 

Bij de driejarige merries werd Jentle (Eebert) van A.H. Macleane ster en ze kwam op een vierde plaats. Eveneens ster en een zesde plaats was er voor Jet B (Cizandro) van A. den Boer.

Bij de 4 t/m 7 jarige merries werd Indybala (Cizandro) ster en ze behaalde een tweede plaats. Ze is in eigendom van T. van Zessen en C.M. van Eijk. Op de derde plaats kwam Iureda (Cizandro) van P.N.J. van der Wilk en ook zij werd ster.  Ilona (Delviro) van P. Versteeg werd ook ster en behaalde een vijfde plaats. 

Stuurboord zonen aan koop
Naast de keuring werden er ook een aantal aangespannen rubrieken verreden.
In de grote limiet reed Mark Zuidwester naar het oranje lint en met Berino die eveneens van Stuurboord afstamt won Mark de ereklasse. In het fokmerrie kampioenschap van de regio West kwam Wendelrose (Manno) van Jan Vink aan start en zij behaalde een mooie tweede plaats.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s