Tuigpaardendag 2017, een dag vol emotie

Afgelopen zaterdag werd in een vernieuwd stadion in Ermelo de Nationale Tuigpaardendag gehouden.

Een bijzondere dag voor ons. Zo nam Wendelrose (Manno) van Jan Vink afscheid van de sport. Ze liep zaterdag haar laatste wedstrijd en dat resulteerde in een 4e plaats in de Finale der Nationale. Deze topmerrie heeft ons de nodige successen bezorgd en we zullen haar zeker gaan missen in de baan! Ze kreeg een mooi en welverdiend afscheid!

Een prachtige rozenkrans voor topmerrie Wendelrose

Tuigpaardfokker van het jaar!
De show van Wendelrose was ingepland en ook de show van stammoeders,  waarvoor onze Wyomi Landzicht (Marvel) met nakomelingen was gevraagd,  ging volgens plan. Wat we niet verwacht hadden was dat we aan het einde van deze show uitgeroepen zouden worden tot Tuigpaardfokkers van het jaar! Een hele bijzondere onderscheiding die we te danken hebben aan succesvolle keurings- en sportpaarden en aan het fokken van een goedgekeurde tuigpaardhengst. Achter de schermen had ons team ervoor gezorgd dat er nog een aantal extra fokproducten in de baan kwamen! Een bijzonder moment! Lees hier het volledige verslag van het KWPN.

Hengsten
We hadden op de Tuigpaardendag ook de hengsten Idol (Manno) en Dylano (Plain’s Liberator) van Blackhorses mee. Ze werden beide tweede in hun groep. In de finale om de Manno Trofee werd Mark tweede met Dylano.

De Young Riders streden zaterdag om de Future Cup en daarin wist Judy Leeuwis met Zuidwester (Stuurboord) vierde te worden. In de Renovo Schaal werd Mark met Berino (Stuurboord) derde.

Fokproduct Emerson (Manno) werd met Manon Veerman tweede bij de Young Riders en met Niek Alting vierde in de Renovo Schaal.

Keuringen
Van onze hengsten kwamen er ook een aantal merries in de baan. Kureda (Unieko) van S. en E. Daniels werd reservekampioen bij de tweejarige merries. Kiamara (Dylano) van W. van Vierhouten werd zesde en Katja (Dylano) van P. Versteeg werd negende in de finale.
In de Egbert Emmink Bokaal werd Jonas GSM (Unieko) tweede.