Dylano-zoon de beste in Nunspeet

De oefenavond voor jonge tuigpaardhengsten in Manege Wezenland in Nunspeet trok heel veel publiek en dat publiek bepaalde wie de beste jonge hengst was. Met 33% van alle stemmen werd dat Kassanova. Op 6 januari vindt de eerste bezichtiging van KWPN-tuigpaardhengstenkeuring plaats in Ermelo.

In vier groepjes verschenen er 18 hengsten in de baan. De winnaar kwam uit groep vier en dat was Kassanova, een goed ontwikkelde zwarte zoon van Dylano (uit Elina ster van Atleet- fokker H. Oosterloo-Boonstra uit Zevenhuizen) van Tjalling de Boer uit St. Johannesga en Bouwe Hoekstra uit St. Nicolaasga. Moeder Elina werd gefokt door Jan Gorter uit Grootegast uit Tina (ster van Fabricius x Leantina ster preferent van Fabricius) en Tina komt uit de fokstal van Jurjen van der Velde uit Siegerswoude.

(Bron KWPN)