Wendelrose overleden

Meervoudig tuigpaardkampioene Wendelrose (Manno) van Jan Vink is overleden. De topsportmerrie, die van haar pensioen genoot, blesseerde zich in de wei zodanig dat ze moest worden geëuthanaseerd.

Mark heeft Wendelrose een aantal jaren op stal gehad en behaalde met haar mooie resultaten. Zo werden ze kampioen fokmerries in 2010, 2015 en 2016. Ook werd ze met Mark Topsportmerrie in 2015 en 2016. In 2017 nam ze afscheid van de sport.

De afgelopen jaren diende zij de fokkerij bij Vink, die zeer geëmotioneerd is door het plotselinge afscheid. “Afgelopen weekend ging alles nog heel goed”, aldus Vink. “Ze stond nog als een koningin in de weide. Samen met drie vriendinnen mocht ze van haar pensioen genieten op een perceel van vijftien hectare. Vanmorgen werd ik gebeld dat ze zich daar geblesseerd heeft. Ik ben meteen naar België gereisd om afscheid te nemen.”

Nakomelingen
Wendelrose heeft een heel aantal nakomelingen, waarvan Stoeterij Blackhorse nog twee dochters van Hertog Jan in bezit heeft.