Nadialina kampioen en winst voor Jericho en Hertog Jan

In Houten vond zaterdag de centrale keuring van de regio Tuigpaard West plaats.

Nadialina (Eebert x Larix) werd door ons klaargemaakt en wist kampioen te worden bij de driejarige merries. Ze is gefokt door S.A. Korevaar en in eigendom van A. den Boer uit Molenaarsgraaf en werd eveneens uitgenodigd voor de Nationale Tuigpaardendag.

Nadialina


Fokproduct Niagara YBP (Idol x Wyomi Landzicht V. Marvel) werd ster verklaard. Ze is in eigendom van A. de Leeuw uit Winterswijk Woold.

Haar volle zus Milwaukee (Idol x Wyomi Landzicht V. Marvel) is nog in ons bezit en werd tweede bij de 4 t/m 7 jarige merries en ster verklaar. Ze behaalde tijdens de lokale keuringen tweemaal voldoende punten in de alternatieve IBOP en daardoor is ze direct bevorderd tot keurmerrie. Ze kreeg tevens een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag. Door het keurschap van Milwaukee is haar moeder Wyomi Landzicht nu prestatie geworden!

Succes voor nakomelingen Landzicht hengsten
Naar de Tuigpaardendag gaat ook Dylano-dochter Odessa K (uit Scodessa V. Nando) van f/g. Egbert Kruiswijk uit Loenen aan de Vecht.

Van Dylano werd ook een dochter ster. Dat is Morning Mystery (Dylano x Gerona Landzicht V. Plain’s Moonwalker) gefokt en in eigendom van N. Boele uit Dordrecht. Ook Karla Jerina (Dylano uit Viva Jerina V. Marvel, f/g. Dinie Markhorst- Van der Velde uit Brucht en mede-geregistreerde Youp Jan Hammers werd ster verklaard. Zij behaalde ook voor de tweede maal voldoende punten in de IBOP waardoor ze nu keur is.

Idol leverde de kampioen bij de veulens. Racoon (Idol uit Garana-C V. Patijn), van f/g Stan de With uit Lexmond werd kampioen en aangewezen voor de Nationale Veulenkeuring.

Racoon


Bij de 4 t/m 7 jarige stermerries leverde Hertog Jan de kampioen. Dat was Miss Jerina YBP (Hertog Jan x Viva Jerina V. Marvel, f. Dinie Markhorst – van der Velde uit Brucht) van Black Horses B.V. uit Sliedrecht ze mag naar de NTD.

Miss Jerina YBP


In dezelfde rubriek werd Lindrini (Hertog Jan x Dendrini V. Manno) van f/g familie Kooyman uit Arkel derde en ster verklaard. In de alternatieve IBOP behaalde zij tweemaal mooie punten en werd daardoor keur.

Bij de keur/elite merries werd fokproduct Lendrini (Hertog Jan x Fame Landzicht V. Manno) van Josina Bezemer-Van Zijtveld uit Soest tweede. Ze mag ook naar de NMK.

Aangespannen rubrieken
Naast de keuringsrubrieken werden er ook een aantal aangespannen rubrieken verreden. Winst was er voor Jericho (Dylano) van familie Kruiswijk in de kleine limiet.

Ook haalde Mark het oranje lint op met Hertog Jan (Cizandro) van Blackhorses. Dit was in de grote limiet. Bij de fokmerries reed Mark Kenia (Plain’s Liberator) naar de vijfde plaats.