Afstammelingenrapportage 2015

Dylano toonde een qua type en ontwikkeling uniforme collectie, ruim voldoende ontwikkelde, voldoende tuigtypische veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. Het hoofd is goed van vorm en sprekend. De nek is voldoende qua vorm en wisselend van lengte. De hals is goed van lengte, maar mist bespiering in de bovenlijn. De hals staat er doorgaans voldoende op, maar er is meerdere malen sprake van onderhals. De schoft is goed ontwikkeld. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van vorm en bespiering. De lendenen zijn goed van vorm en bespiering. De croupe zou meer lengte moeten hebben, maar is voldoende van vorm. De broekspier zou langer mogen zijn. Het voorbeen is correct gesteld, goed van lengte maar enigszins teer. De koten zijn lang. Het achterbeen is doorgaans correct gesteld maar lang. Het fundament is hard en droog maar teer. De hoeven zijn normaal gevormd en goed van kwaliteit. De stap is voldoende qua ruimte en souplesse. Het gebruik van het voorbeen is ruim voldoende qua actie en ruimte. Het achterbeen heeft voldoende buiging, maar zou doorgaans meer en krachtiger ondergebracht moeten worden. De veulens zetten in draf de hals er goed op en komen ruim voldoende terug in het front. In draf zouden de veulens er wel meer in moeten klimmen. Het zweefmoment is goed, de veulens tonen balans, maar zouden meer mogen schakelen.

Fok-/aanparingsadvies
Het fokadvies is gebaseerd op het verrichtingsonderzoek en de veulenbeoordeling. De veulens van de halfbloed-Hackney Dylano zijn voldoende tuigtypisch, hebben voldoende formaat en zijn voldoende langgelijnd. De merries waarvoor Dylano wordt gekozen dienen over een sterk achterbeengebruik te beschikken. In het kader van bloedspreiding is Dylano interessant.

Bijzonderheden
De collectie bestond uit 14 door het KWPN aangewezen veulens. De veulens werden gepresenteerd op een grasbodem. De kwaliteit van de moeders was gemiddeld.

Aantal in 2014 gedekte merries: 68
Aantal in 2015 getoonde veulens: 14
14 door het KWPN uitgenodigde veulens