Berino en Mark kampioen in Hellendoorn!

Op het altijd sfeervolle en knusse concours in Hellendoorn stond vandaag voor de regionale tuigpaardrijders het ereklassekampioenschap Midden/Zuid/ West op het programma. Berino nam deze titel al twee keer mee maar was geen titelverdediger. Maar de combinatie Berino/Mark de Groot was er duidelijk op uit om de titel te heroveren.

Vier rijders nodigde de jury uit voor de finale en dat werd een boeiend schouwspel. Berino liep in handen van Mark de Groot een zeer overtuigende eerste ronde. De altijd strijdbare Berino leek de ernst van de situatie te begrijpen, hij gooide alle remmen los en streed voor wat hij waard was en dat was dus de kampioenstitel. De twaalfjarige vos maakte zich deftig in het front en keek er fier over. Zijn krachtige bewegingen, gekenmerkt door een zeer expressief voorbeengebruik en een sterk stuwende achterhand , maakten het plaatje compleet. Hij was dus geen titelverdediger,  maar in 2015 en 2016 was de vos Berino wel regionaal ereklassekampioen. Hij is een zoon van Stuurboord uit Sabrina (keur van Renovo). Hij is gefokt door de HBC-Stal uit Boijl en hij is van Martin de Groot uit Giessenburg. (KWPN)