Plain’s Liberator overleden

De hackneyhengst Plain’s Liberator is vandaag overleden.

Hengstenhouderij Landzicht had de hengst sinds tien jaar samen in eigendom met Johan de Heul.

Plain’s Liberator werd geboren in de stallen van Teun Middelman. Hij kruiste de merrie Birchfield Moonlight met Plain’s Black Satin. Plain’s Liberator maakte zelf furore in tuig door met Kees van der Maat het kampioenschap Hackney dekhengsten te winnen en schopte het tot en met ereklasseniveau.

Naast dat hij een aantal goedgekeurde Hackney-zonen leverde, bleek Plain’s Liberator ook uitermate succesvol in de tuigpaardfokkerij. Een groot aantal nakomelingen presteert in de sport en zijn zonen Zepplin en Dylano werden goedgekeurd.

Enkele bekende goedgekeurde Hackney-zonen zijn Bocellie en de ook bij het KWPN goedgekeurde Sir Arie. Daarnaast is hij de moedersvader van de hengst Idol en is hij via zijn zonen eveneens grootvader van de hengsten Icellie (v.Bocellie), Innovatief (v.Zepplin) en de Hackney-hengst Bocellies Matteo (v.Bocellie).

Bekende sportpaarden van Plain’s Liberator zijn onder andere ereklassepaarden Wervelwind, Zigemma, Wodan K en de sportpaarden Balans, Astrid, Cadans, Zadora, Carlina, Be My King en Castilla BH.

Plain’s Liberator was nog altijd topfit maar kreeg plotseling koliek en bleek niet meer te redden. Hij is 22 jaar geworden.