Fijne feestdagen!

Wij willen al onze klanten en medewerkers bedanken voor de samenwerking in het afgelopen jaar en wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2019!

Het was weer een mooi jaar voor onze stal en fokkerij. Hieronder een kort verslag van het jaar 2018.

Het jaar begon met de keurverklaring van onze hengst Unieko (Manno) op de hengstenkeuring in Ermelo. Later in het jaar wordt zijn zoon Jesse James, die we zelf fokte uit Wyomi Landzicht, goedgekeurd bij het KWPN.


Tijdens het concoursseizoen presteren de paarden goed. Innovatief (Zepplin) schittert met Mark in de nieuwelingenklasse in Bennekom die ze winnend afsluiten. In de competitie presteert de hengst ook goed en hij weet uiteindelijk derde te worden in de eindstand. Ook Berino (Stuurboord) maakt een succesvol jaar door. Hij weet in de nationale ereklasse in de top mee te draaien en regionaal wint hij met regelmaat. Zo wint hij ook het kampioenschap ereklasse regionaal met Mark. Zijn halfbroer Zuidwester (Stuurboord) wist ook vaak te winnen in de grote limiet regionaal en behaalde top 3 klasseringen in de Young Riders Rubriek.

Idol (Manno) wint meerdere malen de kleine limiet en wordt reservekampioen in het kampioenschap voor vijfjarige tuigpaarden. Hertog Jan (Cizandro) is vaak aan de kop te vinden in de tussenlimiet. Dylano (Plain’s Liberator) is succesvol in de grote limiet en behaald vrijwel altijd een top 3 klassering. Daardoor wordt hij uitgenodigd voor het kampioenschap ereklasse in Buitenpost waar hij met Mark op een hele goede vierde plaats eindigt. Maar de kroon op het werk komt in augustus als hij op de nationale Tuigpaardendag op grootse wijze de Manno Trofee wint!